Werd agent Waldron gedood in Line of Duty?(2016)

  • 11 november 2017, 22:40 - 23:45 uur
  • NPO 2

MISDAADSERIE Agent Waldron komt in de Britse politieserie Line of Duty bij een politieactie om het leven. Zijn teamgenoten hebben belang bij zijn dood: hij had hen medeplichtig gemaakt aan moord. Zitten zij achter de dood van hun collega? Een undercoveragent zoekt het uit.

Een politieinval in een huis liep in de Britse politieserie Line of Duty uit op een bloedbad. Agent Danny Waldron kwam door kogels om het leven. Zijn drie teamgenoten houden bij hoog en laag vol dat dit zelfmoord was. Waldron was eerder zijn boekje ver te buiten gegaan door een ongewapende crimineel overhoop te schieten, en de eerdergenoemde collega's maakte hij medeplichtig.

Twijfels

Dat is precies waarom Kate Fleming (Vicky McClure) het team is komen versterken. Zij maakt deel uit van een anticorruptie-eenheid van de polite en doet onderzoek. Zij vertrouwt de zaak niet. Al snel blijkt dat haar twijfels gerechtvaardigd zijn: een onderzoek in Waldrons flat levert bewijs op dat haar op het spoor van weer een andere misdaad brengt. Een moord nog wel.

Line of Duty

Een schietpartij blijkt het begin van een enorme corruptiezaak waaraan Fleming en Hastings zes afleveringen de handen vol hebben. Tot genoegen van misdaadfans aan de andere kant van de Noordzee: dit seizoen van de reeks brak Britse kijkcijferrecords voor een serie. Met gemiddeld bijna vijf miljoen kijkers per aflevering werd Line of Duty de best bekeken dramaserie sinds 2002 - daarvoor maten de Britten op een andere manier. En over de slotaflevering werd nog lang nagepraat in de Britse huiskamers. Voordat we hier daaraan toe zijn, duurt echter nog anderhalve maand.

  • Regisseur: Francesco Reidy, Therese Friel
  • Scenario schrijver: Jed Mercurio
  • Componist: Carly Paradis, Pietro Dalmasso, Simon Kerr, Paul Maynes, Barry O'Sullivan, Ian Wilkinson
  • Acteurs: Lennie James, Martin Compston, Vicky McClure, Gina Mckee, Neil Morrissey
  • Seizoen: 3
  • Aflevering: 2/6 Man down

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag