Wie is de Mol? 2018 - #02: Olcay molt wel héél opzichtig op haar stiletto's

  • Geplaatst: Zaterdag 13 januari
Door: Televizier.nl

AMUSEMENT Is Olcay Gulsen met haar overduidelijke sabotage-acties nou wel of niet de Mol? Televizier neemt die Wie is de Mol? -kandidaten weer onder de loep via de thermometer.

Daar dook hij zomaar weer op: Ron Boszhard! Hij was toch niet van Moskou direct naar huis gevlogen, maar kreeg in het theater in Tbilisi nog een kans om terug te keren in het spel. Als één van de andere kandidaten hun opdracht zou negeren en bij Ron in de loge zou kruipen, was het al genoeg. Maar bloedfanatiek als deze groep is, kozen ze voor de mogelijkheid om 2000 euro te verdienen en niet voor de rentree van Ron. Na tien minuutjes in de schouwburg mocht hij Georgië alweer verlaten.

Niet minder tragisch was het plotselinge vertrek van Jean-Marc. Tijdens de hele aflevering leek hij er al niet helemaal bij: de laatste opdracht sloeg hij zelfs helemaal over. Na het maken van de test bleek bij de executie dat er een stoel leeg bleef. Jean-Marc had ‘vanwege privé-omstandigheden’ het spel verlaten, aldus Art. “Vanwege alle emoties heb ik de eerste drie nachten niet geslapen”, vertelde de Fokke & Sukke-tekenaar. “Het begon me op te breken. Ik wilde heel graag terug naar huis.” Zo heftig kan Wie is de Mol? dus zijn.

En zo zijn er nog meer acht deelnemers over. In onze Wie is de Mol?-thermometer zetten we hen overzichtelijk op een rijtje. Welke deelnemers zijn potentiële Mollen, wie houden we verder nog in de gaten (trust nobody) en wie beschouwen we als onschuldige kandidaten?

 

Is Bella de Mol?

Afbeelding

Als zangeres van haar band Tears & Marble staat Bella in de spotlight, maar in Wie is de Mol? blijft ze vooralsnog erg op de achtergrond. Tijdens de marktopdracht loopt ze vooral achter anderen aan. En ondanks haar joystick-ervaring neemt ze in de steengroeve geen plaats in een grote graafmachine, maar een kleintje, waarmee ze niet echt doorslaggevend lijkt voor het slagen van de opdracht. Zou een Mol nog best voor kunnen kiezen, zo aan het begin van de reeks, nog een beetje voorzichtig.

 

Is Emilio de Mol?

Afbeelding

“Stine, dit is best wel mal.” Op de markt in Tbilisi moeten de kandidaten kooplieden zoeken via foto’s. Als Stine en haar groepje een van die polaroids niet aan de rest willen laten zien, roept Emilio op om weer even bij elkaar te komen. En wanneer hij de foto eenmaal bekijkt, weet hij meteen waar die verkoopster te vinden is. Goed werk! Aan het einde van de opdracht moeten de kandidaten met alle verzamelde biljetten het min-geld in Arts kraampje bedekken. Sommigen leggen twee briefjes neer over elk min-biljet, maar Emilio corrigeert hen, omdat zo niet al het min-geld kan worden verborgen. Al met al schiet Emilio omlaag in onze thermometer.

 

Is Jan de Mol?

Afbeelding

“Wajo, ik heb een carrière gemist!” Jan had inderdaad best wat meer diensten mee kunnen draaien in die Georgische steengroeve. Heel natuurlijk neemt hij de leiding op zich tijdens de graafopdracht en dat levert het grootste bedrag op voor de pot tot nu toe: 1500 euro. Jan is zelf volop grind aan het scheppen en stuurt ook nog eens redelijk gestructureerd de rest aan. Niet echt verdacht – net als het moment dat Jan op de markt héél snel de eerste vrouw van de foto herkent.

 

Is Loes de Mol?

Afbeelding

Loes is lastig te plaatsen. Aan de ene kant doet ze dingen die een Mol eigenlijk nooit zou doen: als Olcay op de markt bijvoorbeeld 500 euro in een envelop laat zitten, haalt Loes dat geld alsnog tevoorschijn. Maar aan de andere kant is Loes flink aan het klooien in de steengroeve: dan weer krijgt ze haar graafmachientje niet aan de praat, dan weer hapert haar portofoon...

 

Is Olcay de Mol?

Afbeelding

 Op de markt laat Olcay geld achter in een envelop, wat ze met een grote grijns vertelt, toont ze een foto niet aan de rest en gedraagt ze zich erg solistisch (“ik laat de groep maar een beetje stuntelen”). In het theater, waar Olcay op stiletto’s rondrent, is haar enige verdienste eigenlijk de makeover van Stine (“ik vond het moeilijk om te zien hoe slecht Stine zich kleedt”). En in de steengroeve moet Olcay tijdens de opdracht opeens naar het toilet (“ik plas in m’n broek!”). Is dit nou een hele opzichtige Mol à la Kim Pieters? Zo extreem dat iedereen denkt: die zal de Mol niet zijn, maar dan dus toch wel?

 

Is Ruben de Mol?

Afbeelding

Net als vorige week (“wij zitten niet in Kiev, vriend!”) zet Ruben in aflevering 2 weer een aantal cruciale stappen. Hij herkent op de markt de ‘pindaman’ en ook nog eens de laatste vrouw van de foto, zodat de groep het gewenste geld bemachtigt. Maar vervolgens legt Ruben bij Arts kraampje wel twee biljetten per vakje neer en pint hij de briefjes niet vast ter bescherming tegen de windvlagen, waardoor er uiteindelijk minder geld in de pot komt.

 

Is Simone de Mol?

Afbeelding

Waar Olcay een heel opzichtige Mol zou zijn, saboteert Simone misschien veel subtieler. “Twee per ding?”, zegt de NOS-ster achteloos bij Arts kraampje met mingeld. Het lijkt een heel kleine opmerking, maar wel eentje waardoor zij zelf, maar ook Loes en Ruben dubbele biljetten over de -20’jes leggen, terwijl de kandidaten hun honderd briefjes gewoon over honderd vakjes moeten verspreiden. Volgens Loes ontbreekt bij Simone ook nog eens de etherdiscipline – nou, Ellie Lust zou wel weten wie de Mol is.

 

Is Stine de Mol?

Afbeelding

Stine blijft in de top van ons verdachtenlijstje. Op de markt loopt ze achter de zeer snelle Olcay en Jan aan, maar draagt ze zelf helemaal niets bij. Stine herkent geen mensen van de foto’s en als ze van Olcay via de portofoon ‘een vrouw die lijkt op een man’ moet doorgeven, noemt ze die ‘een man’. Tijdens haar test zegt Stine dat de Mol in deze aflevering lekker rustig aan kon doen. Het zou heel goed kunnen dat ze het over zichzelf heeft.

 

Lees ook:
Onze Wie is de Mol?-thermometer bij aflevering 1Reageren op dit artikel