Wie is de Mol? gaat naar Tbilisi(2017)

  • 13 januari 2018, 20:30 - 21:40 uur
  • NPO 1
Kijk nu

SPEL Na een hectische race door vijf verschillende hoofdsteden van Oost-Europese landen gaat het avontuur verder in Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. Kandidaat Ron Boszhard zit op het vliegtuig naar huis. Of toch niet?

De groep siddert nog na van de eerste aflevering van Wie is de mol?. In duo's trokken ze door de stad om opdrachten uit te voeren. Tot zo ver niets bijzonders, tot de deelnemers erachter kwamen dat ze allemaal in een andere stad zaten. Sterker nog: ze waren verspreid over hoofdsteden van vijf heel verschillende oud-Sovjetstaten. Na flink wat gepuzzel werd duidelijk waar de rest van de afvalrace zich (voorlopig) zou voltrekken: Georgië.

Tblisi

Zes kandidaten zetten koers naar de Georgische hoofdstad Tblisi. Het lot van de twee koppels die hun opdracht niet wisten te voltooien is ongewis. Behalve dan dat van Ron Boszhard. Die wist het minst van de mol, verknoeide zijn test en mocht op het vliegtuig naar huis. Of is dit een typisch geval van: niets is wat het lijkt?

Mollenstreken

Een ding is zeker: nieuwe opdrachten en mollenstreken liggen op de deelnemers te wachten. Naast de mol is er nog iemand die de stand van zaken nauwkeurig bijhoudt: Art Rooijakkers. Dat betekent echter niet dat de presentator de deelnemers veel ziet. "Wij leven in twee groepen. Ik reis, eet en slaap met een groep van de productie." Buiten de opdrachten, tests en de executies is er tussen de kandidaten en Art geen contact. "Het redactionele team is bij de kandidaten en houdt mij op de hoogte van wat er in de groep gebeurt. Dus ik weet - ondanks dat ik er niet bij ben - tot op de minuut nauwkeurig wat er daar allemaal gebeurt."

  • Seizoen: 18

Reageren op dit artikel