Wielrenners doen rondje SloveniŽ

  • 19 juni 2017, 13:28 - 13:59 uur
  • Eurosport 1

RECHTSTREEKS VERSLAG/VERSLAG Vorige week reden de wielrenners niet alleen door Zwitserland; ook in Slovenië stond er een meerdaagse etappekoers op het programma. Daarin ging onder anderen de Poolse bergkoning Rafal Majka van start.

Het Critérium du Dauphiné en de Ronde van Zwitserland gelden als de twee belangrijkste voorbereidingskoersen op de Tour de France. Sommige coureurs kiezen echter de Ronde van Slovenië uit om in vorm te raken voor de belangrijkste ronde van het jaar. 154 deelnemers uit negentien teams reden vorige week door dit land in het noordelijkste puntje van voormalig Joegoslavië. Dat betekende vier ritten door heuvelland en middelgebergte, met als hoogtepunt de derde etappe met een finish op de bijna 1500 meter hoge Rogla uit de eerste categorie.

Deelnemers

Dit jaar doen onder anderen het Britse sprintkanon Mark Cavendish mee, de Poolse klimmer Rafal Majka en thuisfavoriet Jan Polanc, die eerder dit jaar op spectaculaire wijze de Giro-rit naar de Etna winnend wist af te sluiten.

Primoě Roglič

De wielerscouts houden de verrichtingen van de renners in deze ronde nauwlettend in de gaten. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de editie van twee jaar geleden. Toen won Primoě Roglič namens een kleine Sloveense ploeg het klassement. De scouts van de LottoNL-Jumbo-ploeg waren hier dusdanig van onder de indruk dat ze hem een contract aanboden. Met succes: Roglič won al een Giro-rit, etappes in de Rondes van het Baskenland en die van de Algarve. In die laatste koers pakte hij ook het eindklassement. Hij geldt als een van de voornaamste troeven van zijn ploeg de komende Tour.

  • Aflevering: TOUR VAN SLOVENIA (SloveniŽ)

Reageren op dit artikel