Will Smith op orkenjacht in Los Angeles

Kijk nu

NET GEMIST Twee heel verschillende politieagenten, een toverstok en een Los Angeles vol orken en elven: Bright is een bijzondere kruising tussen actie en fantasy. Will Smith speelt de hoofdrol in de Netflix-film.

Negentig miljoen dollar trok Netflix maar liefst uit voor Bright, een film die exclusief bij de streamingdienst te zien is. Maar dan heb je ook wat: een megaster als Will Smith in de hoofdrol bijvoorbeeld. En een hele bak vol indrukwekkende kostuums en special effects.

Fantasiewezens

Smith speelt Daryl Ward, een ervaren politieagent in Los Angeles. Die stad ziet er wel even anders uit dan we gewend zijn: er leven niet alleen mensen, maar ook fantasiewezens als elven en orks. Daryl heeft bijvoorbeeld een ork als partner. Tijdens een nachtelijke patrouille stuiten ze op een magisch voorwerp dat de wereld zoals zij die kennen voorgoed kan veranderen.

Vervolg

Bright is zo’n typische actiefilm met twee heel verschillende politiepartners (net als Lethal Weapon en Bad Boys), maar dan in een fantasywereld. Niet iedereen was even enthousiast over het concept. Netflix wel: de streamingdienst zou zelfs al bezig zijn met een vervolg. Smith zou daarin wederom de hoofdrol moeten spelen.

Bright is nu te zien op Netflix.Reageren op dit artikel