X-Men: Mutanten redden de wereld(2000)

  • 16 april 2018, 22:35 - 00:45 uur
  • Veronica

ACTIE

In het eerste deel van de X-Men-cyclus krijgen Professor X en zijn mutanten te maken met een kwaadwillende meester van het magetisme.

Na bijna veertig jaar (en zo'n 400 miljoen verkochte stripboeken) was het in 2000 dan zover: X-Men in de bioscoop!

X-Men

X-Men draait om Professor Cahrles Xavier (Patrick Stewart). Deze Professor X runt een school waar  mutanten  met hun krachten kunnen leren om te gaan. Bovendien leert hij hen die krachten alleen te gebruiken om goed te doen. Als Xavier het aan de stok krijgt met de mensenhatende mutant Magneto (Ian McKellen), barst de strijd los. Met hun laserogen, intrekbare klauwen, wind, bliksem, telekinese en telepathie gaan Xaviers X-Men Magneto's uitzinnige helpers (onder andere een padmens met een meterslange tong) te lijf.

Wolverine

Een van de opvallendste figuren in X-Men is Wolverine. Hij wil eigenlijk helemaal niet vechten, maar als de nod aan de man is, hakt hij zich met zijn stalen klauwen een weg door zijn tegenstanders. Hugh Jackman laat dat conflict in Wolverine knap zien. En dat terwijl hij oorspronkelijk tweede keus was voor de rol: de makers van de film hadden in eerste instantie Dougray Scott in gedachten voor de rol van beestmens Wolverine. Dat ging niet door: Scott had het te druk met de opnames van Mission: Impossible 2. Hugh Jackman greep de kans met beide handen aan en dankzij hem groeide Wolverine uit tot een iconische filmheld.


  • Regisseur: Bryan Singer
  • Scenario schrijver: David Hayter
  • Componist: Michael Kamen, Dan Adams, Mary Andrews, Anna Behlmer, Denis Bellingham, Craig Berkey
  • Acteurs: Patrick Stewart, Hugh Jackman, Ian McKellen, Famke Janssen, Halle Berry

Reageren op dit artikel
Meer video's van Veronica

Tips voor vandaag