Zo zien de tweelingbroers uit De schippers van de Kameleon er nu uit

Kijk nu

NET GEMIST

Dorpsjochies Hielke en Sietske veroverden als 'De schippers van de Kameleon' de harten van Nederland. Acteurs Koen en Jos van der Donk zijn nu all grown up.

Acteurs en tweeling Koen en Jos van der Donk waren 15 toen De schippers van de Kameleon opgenomen werd. Nu zijn de mannen 29 jaar.

Waar zijn Hielke en Sietske? 

Beiden zijn na deze film en het vervolg daarop in 2005 uit de spotlights verdwenen. Ze droomden er ook nooit van om acteur te worden. Nu werken de beiden wél in de filmindustrie, maar achter de schermen. Samen richtten ze het bedrijf Playforward op in 2010, en maken ze video's en animaties voor bedrijven. 

Saar van Koningsberger

In bovenstaande trailer van De schippers van de Kameleon is ook een piepjonge Saar van Koningsberger te zien. Zij was toen 16. In de film speelt ze het meisje Esther waar zowel Hielke en Sietske stapelverliefd op worden. Nu is Saar 30 jaar en is ze zwanger van haar eerste kind. 

Zó zien 'Hielke' (Koen), 'Sietske' (Jos) en 'Esther' er 14 jaar later uit... 

Koen links, Jos rechts:

Kameleon de serie

Dit jaar werd er druk gezocht naar een eeneiige tweeling met acteerambitie. Waarom? De schippers van de Kameleon krijgt een remake, in de vorm van een serie! KRO-NCRV wil in het najaar van 2018 twaalf afleveringen klaar hebben. Steven de Jong neemt net als bij de twee Kameleon-films uit 2003 en 2005 de regie op zich. Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag