Televisie
De toekomst van het avg'tje in De Streken van Van Boven
Janine van Rooden
  ·    ·  
LAATSTE UPDATE: 14-06-23 10:17
Anders dan in andere Nederlandse huishoudens at Yvette van Boven thuis bijna nooit stamppot of aardappelen, vlees en groenten (avg). Haar moeder vond het 'onelegant eten'. Maar dat wil niet zeggen dat de dochter niet nieuwsgierig is naar de Hollandse pot. Want waarom is Nederland er zo gek op en hoe toekomstbestendig is het avg'tje?
Yvette van Boven
In De Streken van Van Boven gaat de kok met haar moeder ook terug in de tijd, want dankzij het Wannée Kookboek heeft Mariëtte van Boven veel geleerd in de keuken. In 1910 publiceerde Cornelia Wannée, directeur van de Amsterdamse Huishoudschool, negenhonderd recepten; van simpele kost tot gerechten voor fijnproevers, waaronder een recept met maar liefst 300 gram truffel. Een eeuw later is het kookboek al meer dan dertig keer herdrukt.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsDe populaire serie Father Brown is terug bij BBC First voor het elfde seizoen
Kun jij geen genoeg krijgen van Father Brown? Zorg dan dat je op 20 mei voor de buis zit. Dan start namelijk het nieuwste seizoen van de geliefde detectiveserie bij BBC First.Laatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 10:28Komt Een Man Bij De Dokter keert terug voor zesde reeks
10:14Huub Stapel en Nynke de Jong maken Het Vuur van de Friezen
09:31De TV van gisteren: Liefde voor het landgoed goed voor zilver op primetime
06:47Vanavond op TV: Safe home, Oh, wat een jaar!, From Dusk Till Dawn
16:31Geen vervolging in zaak Maxime Meiland