Televisie
Yvette van Boven neemt de typische Nederlandse lunch onder de loep
Janine van Rooden
  ·    ·  
LAATSTE UPDATE: 20-06-23 20:18
Terwijl de Italianen zich een bord pasta voorschotelen en de Fransen het liefst een uur lang in een bistro vertoeven, lunchen we in Nederland 'gewoon' met een boterham met kaas. Per dag gaan er zelfs gemiddeld drie à vier sneetjes doorheen.
De Streken van Van Boven
In De Streken van Van Boven is Yvette van Boven benieuwd waarom haar landgenoten graag een gevulde broodtrommel meenemen naar werk of school. Maar ze vergelijkt ook de Nederlandse lunchgewoontes met de Belgische en Duitse, zoekt uit of kaas nog altijd dezelfde bereidingswijze heeft als in de tijd van haar overgrootouders en waarom het rechthoekige busbrood al jarenlang de standaard is onder Nederlandse bakkers. Deze meest verkochte soort dankt zijn naam aan het blik - of de 'bus' - waarin het gebakken wordt.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsDe populaire serie Father Brown is terug bij BBC First voor het elfde seizoen
Kun jij geen genoeg krijgen van Father Brown? Zorg dan dat je op 20 mei voor de buis zit. Dan start namelijk het nieuwste seizoen van de geliefde detectiveserie bij BBC First.Laatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 10:28Komt Een Man Bij De Dokter keert terug voor zesde reeks
10:14Huub Stapel en Nynke de Jong maken Het Vuur van de Friezen
09:31De TV van gisteren: Liefde voor het landgoed goed voor zilver op primetime
06:47Vanavond op TV: Safe home, Oh, wat een jaar!, From Dusk Till Dawn
16:31Geen vervolging in zaak Maxime Meiland