You Don't Mess with the Zohan

2/5

Adam Sandler wordt kapper

RTL 7

RTL 7 

17 Februari 2019

 22:05 - 00:20

De Israëlische geheim agent Zohan is zijn gevaarlijke leven zat. Hij zet zijn eigen dood in scène en verhuist naar New York om een nieuw leven te beginnen. Als kapper.

Na jaren van trouwe dienst bij de Mossad, de Israëlische geheime dienst, is Zohan (Adam Sandler) toe aan een leven zonder gevaar.

You Don't Mess with the Zohan

De geheim agent weet in de komedie You Don't Mess with the Zohan wel hoe hij dat voor elkaar moet krijgen. Hij zet gewoon zijn eigen dood in scène.

Vervolgens verhuist Zohan naar New York om daar zijn droom na te jagen: een eigen kapsalon.

Die truc werkt als een zonnetje. Binnen no time loopt Zohans droomzaak als een tierelier. De New Yorkse dames staan letterlijk in de rij voor Zohans gouden handjes.

Zijn nieuwe leventje komt op losse schroeven te staan door een toevallige ontmoeting met een taxichauffeur. De Palestijnse Salim (Rob Schneider) herkent Zohan uit zijn vorige leven. Bovendien heeft hij nog een appeltje met hem te schillen. 

Uit het leven gegrepen

Het klinkt onwaarschijnlijk, een geheim agent die zijn eigen dood in scène zet om een nieuwe leven te beginnen als kapper. Toch is het verhaal van You Don't Mess with the Zohan – losjes – gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Adam Sandler haalde zijn inspiratie voor Zohan bij Nezi Arbib. Voor hij zijn kapsalon in Solana Beach, Californië opende, was hij soldaat in het Israëliche leger.

Voor de opnames van de film ging Sandler bij Arbib in de leer: de kapper en ex-militair bracht de acteur de fijne kneepjes van het kappersvak bij.

Opslaan

Over deze film

Titel

You Don't Mess with the Zohan

Premiere

2008

Regisseur

Dennis Dugan

Acteurs & Actrices

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan

Zender

RTL 7

Genre

Film

Land

VS

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

pathe

Pathé Thuis

Kijk nu