Captain America: Civil War - Chris Evans heeft ruzie met Robert Downey Jr.

Geplaatst op 16 Mei, 23:36

In de The Avengers-films vechten Captain America en Iron Man gebroederlijk zij aan zij. In Captain America: Civil War krijgen de superhelden het met elkaar aan de stok. En flink ook.

Hoe ontstaat die ruzie? Het begint als Captain America (Chris Evans) moet toestaan dat zijn vriend Bucky Barnes de bak indraait voor zijn aandeel in de gebeurtenissen in Captain America: The Winter Soldier.

Captain America: Civil War

Daar wordt Cap op z'n zachtst gezegd niet blij van. Iron Man (Robert Downey Jr.) vindt het dan weer Bucky's verdiende loon.

Het meningsverschil tussen de twee loop helemaal uit de klauwen als ze ruzie krijgen over S.H.I.E.L.D.-zaken. Om precies te zijn: een overeenkomst over de voorwaarden waaronder S.H.I.E.L.D.-baas Nick Fury (Samuel L. Jackson) de Avengers in kan zetten.

Dat lijkt no big deal, gewoon op te lossen door het uit te praten. De ruziek loopt pas echt uit de hand als de overeenkomst voor tweespalt in het Avengers-kamp zorgt.

Een deel van de Avengers kiest in Captain America: Civil War de kant van Iron Man, een ander deel sluit zich aan bij Captain America.

Chris Evans

Gevolg: een enorme matpartij, waarbij de Avengers elkaar letterlijk de tent uit vechten. 

Cap krijgt steun van Bucky, Falcon, Scarlett Witch Hawkeye en Ant Man. Iron Man vecht samen met Black Panther, Black Widow, War Machine en Spider-Man. Wie komt er als winnaar uit de strijd? Je ziet het in Captain America: Civil War.

Het had niet veel gescheeld of iemand anders had de rol van Captain America gespeeld. In een interview geeft Evans aan dat hij voor de eerste Iron Man-film heel erg twijfelde of hij de rol wel moest accepteren. 

Marvel-fans zijn niet de enigen die blij zijn dat Evans destijds ja zei: hij vindt het zelf een van de beste beslissingen uit zijn carrière.