Cutthroat Island

2/5

Geena Davis op piratenavontuur

SBS 9

SBS 9 

13 September 2019

 22:40 - 01:05

Gaat jouw hartje sneller kloppen bij het zien van piraten, schatkaarten en onbewoonde eilanden? Dan is Cutthroat Island een film voor jou!

Vlak voordat hij doodgaat, vertelt de vader van Morgan (Geena Davis) haar over een verborgen schat op het eiland Cutthroat. Hij laat haar zijn piratenschip en een derde van een schatkaart na.

Cutthroat Island

Probleempje: de aanwijzingen op de kaart zijn in het Latijn, maar dat kan Morgan niet lezen.

Morgan lost dat op door op de markt een geleerde slaaf William Shaw (Matthew Modine) te kopen. Hij kan de aanwijzingen voor haar vertalen.

Met een derde deel van de schatkaart kunnen ze alleen niet zo veel. Morgan en William zullen de andere twee delen dus ook moeten zien te vinden. 

Dat wordt geen makkie. Morgans schurkerige oom Dawg (Frank Langella) aast ook op de schat. En laat hij nou net het laatste deel van de schatkaart in zijn bezit hebben.

Lukt het Morgan en haar bemanning om als eerste voet op Cutthroat Island te zetten en de schat te claimen?

Geena Davis

De producenten van de film dachten dat ze met Cutthroat Island goud in handen hadden. Ze pompten z'n honderd miljoen dollar in de film, in de overtuiging dat het een grote bioscoophit zou worden.

Dat ging niet helemaal door: de film bracht wereldwijd amper tien miljoen op. Daarmee is het een van de grootste flops uit de filmgeschiedenis.

Hoofdrolspeelster Geena Davis en haar man, regisseur Renny Harlin, zagen dat tijdens de productie al aankomen. Ze zouden de producenten zelfs gesmeekt hebben om ontslag te mogen nemen, zonder resultaat.

Opslaan

Over deze film

Titel

Cutthroat Island

Premiere

1995

Regisseur

Renny Harlin

Acteurs & Actrices

Geena Davis, Matthew Modine, Frank Langella, Maury Chaykin, Patrick Malahide

Scenario

Robert King, Marc Norman

Componist

Christopher Assells, Don Banks, Robert Batha, Bob Beemer, Burtis Bills

Zender

SBS 9

Genre

Film

Land

VS/F/I/D