Gremlins 2: The New Batch

2/5

De gremlins zijn terug! in Gremlins 2: The New Batch

SBS 9

SBS 9 

12 September 2019

 22:40 - 00:45

Na de gebeurtenissen in Gremlins, proberen Billy (Zach Galligan) en Kate hun leven weer op te pakken en zijn ze inmiddels naar New York verhuisd. Maar het duurt niet lang voordat die wezentjes, de zogenaamde gremlins, weer de boel komen verstoren.

Billy en Kate werken voor de superrijke Daniel Clamp. Op een gegeven moment komt mogwai Gizmo weer in handen van Billy. Niemand mag het kleine wezentje te zien krijgen en daarnaast mag kleine mogwai niet nat worden.

Gremlins 2: The New Batch

Want hoe zat het ook alweer? Als mogwai nat wordt – en dat gebeurt – ontstaan er weer een hoop agressieve gremlins.

Terwijl Billy en Kate proberen deze gruwelijke wezentjes te stoppen, maken de kleine monsters in Gremlins 2: The New Batch een enorme puinhoop van het grote kantoorgebouw van Clamp.

Filmverwijzingen

Gremlins 2: The New Batch zit vol filmverwijzingen. Zo zien we Gizmo die John Rambo nadoet. Sylvester Stallone gaf hier zelf toestemming voor.

Verder zien we een gremlin op een hoog gebouw die probeert een vliegtuigje van zich af te slaan, wat een duidelijke verwijzing is naar King Kong.

Wellicht iets subtieler is The Phantom of the Opera, dit is terug te zien in een Gremlin die een masker opzet nadat zijn gezicht is verminkt. Later in de film speelt hij letterlijk een scène na uit The Phantom of the Opera 

 

Opslaan

Over deze film

Titel

Gremlins 2: The New Batch

Premiere

1990

Regisseur

Joe Dante

Acteurs & Actrices

Zach Galligan, Phoebe Cates, John Glover, Robert Prosky, Christopher Lee

Scenario

Charles S. Haas, Chris Columbus

Componist

Ron Bartlett, Michael J. Benavente, John S. Coffey, Teresa Eckton, Christopher Flick

Zender

SBS 9

Genre

Film

Land

VS

Kijk via on demand

pathe

Pathé

Kijk