Uma Thurman wil bloed zien

Geplaatst op 23 Augustus, 12:10

Kill Bill Vol. 1 is de ultieme wraakfilm van Quentin Tarantino. Vier jaar na een moordpartij op haar bruiloft ontwaakt Uma Thurman uit een coma en wil ze bloed zien.

In de films van Quentin Tarantino gaat het er doorgaans stevig aan toe. Toch is Kill Bill: Vol. 1 een nog grotere explosie van geweld.

Kill Bill: Vol. 1

Hoofdrolspeelster Uma Thurman is een van Tarantino's favoriete actrices. Niet voor niets speelde ze de hoofdrol in zijn klassieker Pulp Fiction.

In Kill Bill vertolkt zij de rol van The Bride, een huurmoordenares die op haar eigen bruiloft wordt neergeschoten door haar voormalige baas. In het bloedbad komen haar aanstaande en talloze bruiloftsgasten om. 

Zelf overleeft The Bride het drama, maar ze verliest haar ongeboren kind en ligt vier jaar in coma. Wanneer ze bijkomt wil ze nog maar één ding: wraak.

The Bride maakt een lijstje met de namen van de moordenaars en gaat op pad om ze een voor een de doodsteek toe te brengen. Letterlijk, want ze jongleert met messen en zwaarden alsof het balletjes zijn.

Spectaculair

Dat levert de nodige spectaculaire scènes op, waarin The Bride hordes samoeraikrijgers in de pan hakt, het bloed meters hoog uit de verminkte lichamen sproeit en de slachtoffers kermend over de vloer rollen. 

In Kill Bill: Vol. 1 lukt het The Bride nog niet om haar baas zijn verdiende loon te geven, maar ze raakt al een aardig eind op streek. Of Bill uiteindelijk ook echt het loodje legt? Dat zie je in Kill Bill: Vol. 2.