Je zult in het weekend naar school moeten

Geplaatst op 2 Juli, 5:24

Vijf hoofdpersonen, één locatie en een opstel: dat zijn de ingrediënten voor de filmklassieker The Breakfast Club.

Is het weekend, moet je toch naar school. Lekker dan. De vijf hoofdpersonen van The Breakfast Club hebben allemaal straf en moeten die op zaterdag uitzitten.

The Breakfast Club

The Breakfast Club is geen club. Het zijn vijf pubers die toevallig allemaal straf hebben. Ze komen op zaterdag naar school om die straf uit te voeren: ze moeten een opstel schrijven.

Als het vijftal zaterdagochtend binnenkomt, kennen ze elkaar nauwelijks. Buiten hun gemeenschappelijke straf hebben ze niks met elkaar gemeen.

Claire is het prinsesje van de school; Andrew is een typische jock, buiten sport boeit school hem niet. John is het schoffie dat altijd al in de problemen zit; Brian is de studiebol en iedereen is het erover eens dat Allison niet spoort.

Één ruimte

Vijf gefrustreerde pubers in een ruimte, op een zaterdagochtend. Dat klinkt niet als de gezelligste plek op aarde. Zeker niet als die pubers zo van elkaar verschillen.

Langzaam ontdekken ze dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze vooraf dachten. Aan het eind van de dag kijken ze anders naar elkaar. En naar zichzelf.

The Breakfast Club is een van de grootste filmhits van de jaren 80. Door het succes van de film groeide het nummer 'Don't you (forget about me)' van de band Simple Minds uit tot een wereldwijde hit.