Waar komt dat lijk nou weer vandaan?

Geplaatst op 20 Maart, 19:20

In Amerikaanse films gaat het er op vrijgezellenfeestjes vaak wild aan toe; denk aan de The Hangover-films of Bridesmaids. Met Black Out laat regisseur Arne Toonen zien dat Nederlanders er ook wat van kunnen.

Als Jos (Raymond Thiry) de ochtend na zijn vrijgezellenfeest wakker wordt, heeft hij niet alleen maar een kater. Er ligt ook een onbekend iemand in zijn bed. Probleempje: de persoon in kwestie is zo dood als een pier.

Black Out

Wie is dat lijk? Waar komt die gast vandaan? Wat doet hij in Jos' bed en hoezo is überhaupt hij dood? Jos heeft geen idee. En hoe hij aan dat pistool komt? Jos weet van niks.

Hij kan zich van de hele voorafgaande nacht niks meer herinneren. 

Ooit was Jos een gevreesde crimineel, maar die wereld liet hij achter toen hij Caroline (Kim van Kooten) leerde kennen. Zou zijn verleden hem dan nu toch opbreken?

Jos moet  in Black Out alle eindjes – en dat zijn er nogal wat – aan elkaar zien te knopen voordat hij Caroline het jawoord geeft.

BN'ers

Arne Toonen trok voor Black Out een heel blik BN'ers open. Naast Raymond Thiry en Kim van Kooten zijn onder andere Robert de Hoog, Horace Cohen en Alex van Warmerdam in de film te zien. Ook rappers Willie Wartaal en Kempi hebben een rolletje. 

Katja Schuurman en haar zus Birgit (die tot begin 2019 met Toonen getrouwd was) komen ook nog voorbij.

De nieuwste film van Arne Toonen gaat binnenkort in première: Baantjer Het begin is vanaf 18 april in de bioscoop te zien.