Cast Netflix-serie The Letter for the King bekend

Televizier logo

Geplaatst op 13 December om 10:36

Serie nieuws

Netflix heeft de namen van de acteurs van The letter for the king bekendgemaakt. De kinderserie is gebaseerd op de bekende roman van Tonke Dragt, De brief voor de koning.

Het verhaal gaat over Tiuri die graag ridder wil worden. Hij heeft de gevaarlijke opdracht om een geheime brief te bezorgen, waar het lot van het hele koninkrijk van af hangt. Tijdens zijn reis ontdekken hij en zijn vrienden wat het betekent om een echte ridder te zijn. Het boek won de Griffel der Griffels voor het beste kinderboek aller tijden.

Amir Wilson

Amir Wilson speelt Tiuri, een 15-jarige schildknaap. Ruby Serkis speelt Lavinia, die zich aansluit bij Tiuri om de brief te bezorgen. Nathanael Saleh is Piak, een dappere en enthousiaste jongen die het niet kon aanzien om zijn oudere broer op avontuur te zien gaan terwijl hij thuis miste.

Yorick van Wageningen

Andere acteurs in de serie zijn Thaddea Graham als Iona, Islam Boukkhaz als Arman, Jack Barton als Foldo en Jonah Lees als Jussipo. Yorick van Wageningen en Gijs Blom voegen het Nederlandse tintje toe. De opnamen van The letter for the king zijn in Nieuw-Zeeland en Praag.

De brief voor de koning werd in Nederland in 2008 verfilmd met Yannick van de Velde in de hoofdrol (zie foto).