Europese titel op 1500 meter prooi voor oppermachtige Thomas Krol

Geplaatst op 10 Januari om 21:09

Sport nieuws

Thomas Krol heeft het goede voorbeeld van Ireen Wüst in Thialf gevolgd. De schaatser van Jumbo-Visma won bij de EK afstanden de 1500 meter.

Met groot vertoon van macht liet de Deventenaar zijn concurrentie de hielen zien. Denis Yuskov werd tweede op meer dan een seconde, terwijl ploeggenoot Patrick Roest naar de derde plek verwezen werd met twee honderdsten verschil met de Rus. De aan een comeback werkende Koen Verweij liet zich in Heerenveen van zijn beste kant zien, maar onder toeziend oog van onder anderen Nicky Romero kon ‘de Viking’ niet voorkomen dat hij vijfde werd.

Een van de kanshebbers 

,,Ik wist dat ik een van de kanshebbers was, geen twijfel over mogelijk. Het lastigste is om het te doen en ik ben blij dat het gelukt is”, sprak de 27-jarige Krol voor de camera’s van de NOS.

Verschil met de rest ontzettend groot 

Kjeld Nuis ontbreekt in Heerenveen omdat hij zich vanwege ziekte niet kon plaatsen. Of dat de titel minder mooi maakt? ,,Nee, want ik heb ook gewonnen als Nuis er wel was. Dat mag voor mij geen reden zijn. Het verschil met de rest is ontzettend groot. Daar ben ik blij mee. Het gat kan mij niet groot genoeg zijn natuurlijk.”

Nederlands kampioen 

Krol laat het hele seizoen al zien van ongekende klasse te zijn op de 1500 meter. Hij kroonde zich onlangs nog tot Nederlands kampioen op dezelfde afstand en vorig jaar pakte hij al de wereldtitel.