Nieuwsuur (2017)

  • 13 september 2017, 22:00 - 22:55 uur
  • NPO 2
Kijk nu

ACTUALITEITEN Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

In deze uitzending:

* Asbestsaneerders: snelheid en lage prijs gaan vaak boven veiligheid
Op de Nederlandse daken ligt in totaal nog zeker 100 miljoen vierkante meter asbest. Dat moet er voor 2024 allemaal af. De verwijdering kost zo'n 5 miljard euro en dus is er momenteel veel geld te verdienen door de asbestbranche. En in de strijd om de opdrachten staat de veiligheid niet altijd voorop.

* Nederlandse archeologen redden Syrisch erfgoed
In de Syrische stad Raqqa zijn duizenden jaren oude kunstschatten door IS verwoest of gestolen. De Universiteit Leiden, van oudsher betrokken bij opgravingen in SyriŽ, kon het niet langer aanzien. Met het project Focus Raqqa wil de Universiteit Leiden een digitale inventaris maken van het geplunderde archeologische museum in Raqqa. Foto's en informatie over opgravingen uit de archieven worden gecombineerd met inventarislijsten uit SyriŽ.

* Onzekerheid over brexit 'onwerkbaar' voor ondernemers
Met welke regelgeving krijgen ondernemers straks te maken na de brexit? Die vraag houdt ondernemend Nederland volop bezig nu het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie in onderhandeling zijn. Werkgeversorganisatie VNO-NCW pleit daarom voor een overgangsperiode die alles zoveel mogelijk bij het oude laat, totdat er een nieuw handelsakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU is bereikt. Volgens VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer dreigen de belangen van ondernemers en werknemers onder te sneeuwen in al het politieke geweld en moet Nederland een constructieve rol gaan spelen om grote economische schade te voorkomen en om de rust in de EU te laten terugkeren.

* Sport
Voetbal: Feyenoord - Manchester City.
Olympisch: Toewijzing Spelen Los Angeles en Parijs.


  • Bijzonderheden: Teletekst ondertiteld, HD 1080i

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag