Op non-actief(2017)

  • 16 april 2018, 22:55 - 23:50 uur
  • NPO 2

MISDAADSERIE Elisabeth komt steeds dichter bij de waarheid waarom haar broer Paul in coma ligt. Dan stelt de bank haar op non-actief en krijgt Alexandre meer te vertellen. Haar moeder trekt de stekker eruit bij Paul.

Na een onderzoek van de Finma (de Zwitserse toezichthouder voor de financiŽle markt) zet de bank Elisabeth (Laura Sepul) op non-actief. En dat terwijl ze in de voorlaatste aflevering van Banking district steeds dichter bij de waarheid lijkt te komen waarom haar broer Paul in coma ligt. Haar moeder Blanche (Brigitte Fossey) trekt de stekker uit de machine die Paul in leven houdt, maar hij wordt nog net op tijd gered. Dat geluk heeft een beheerder van de bank niet. Hij zou hebben geprobeerd Paul te vermoorden, maar kan niet met die beschuldiging leven en pleegt zelfmoord. Of hielp iemand hem een handje, net zoals bij Paul? Broer Alexandre (Arnaud Binard) gaat ondertussen door met zijn schimmige praktijken waarin farmaceuticagigant Arevin een grote rol heeft.

Sappig

De schimmige bankwereld vormt het decor voor de Belgisch/Zwitserse thrillerserie Banking district (originele titel: Quartier des banques). De Franstalige reeks speelt zich af in GenŤve, januari 2012. De Zwitserse banksector ligt onder vuur vanwege het mogelijk opheffen van het bankgeheim. Paul Grangier, de directeur van een familiebank ligt plotseling in coma. Zijn zus Elisabeth denkt dat er sprake is van kwade opzet en begint samen met een journalist een zoektocht naar de waarheid. Hoe meer Elisabeth leert over haar familie, hoe meer mensen een goede reden lijken te hebben om haar broer uit de weg te ruimen. Daar zijn haar moeder en broer Alexandre allerminst blij mee. Deze soap-achtige trekjes maken deze spannende financiŽle misdaadserie net wat sappiger.

  • Regisseur: Fulvio Bernasconi
  • Acteurs: Vincent Kucholl, Laura Sepul, Fťodor Atkine
  • Seizoen: 1

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag