Blauw bloed

NPO 2

NPO 2 

16 Maart 2019

 19:15 - 20:00

Royaltyprogramma waarin koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix en de andere leden van het koninklijk huis van dichtbij gevolgd worden. Van werkbezoeken in eigen land tot en met staatsbezoeken aan het buitenland. Verder aandacht voor de andere vorstenhuizen van Europa. Ook duikt het programma regelmatig de geschiedenis in om bijzondere gebeurtenissen van de Oranjes nog eens de revue te laten passeren. En er is speciale aandacht voor koninklijke couture en sieraden.
Met in deze uitzending:

*Cécile Narinx, stijlredacteur van de Volkskrant, vertelt over de wederzijdse liefde tussen de royals en Dior en blikt terug op een spraakmakend modemoment van prinses Diana.

De royals houden van Dior. Koningin Mathilde, koningin Rania en prinses Charlène zijn vaak in designs van het Franse modehuis te zien. Maar de Britten houden pas écht van Dior. Prinses Margaret en prinses Diana kozen geregeld voor een Dior-japon. Tegenwoordig steelt Meghan, hertogin van Sussex, de show met haar outfits van het toonaangevende modemerk.

Christian Dior (1905-1957), de oprichter van het modehuis, was een echte Fransman maar dol op Groot-Brittannië. In het Victoria & Albert Museum in Londen is momenteel de succesvolle expositie 'Christian Dior: Designer of Dreams' te zien.
Opslaan

Over dit programma

Titel

Blauw bloed

Aflevering

11

Seizoen

2019

Premiere

2019

Zender

NPO 2

Omroep

EO

Genre

Informatief

Land

NL

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk nu