Droomhuis gezocht

NPO 1

NPO 1 

11 Januari 2019

 21:25 - 22:20

Presentator Sybrand Niessen helpt Nederlanders bij het vinden van hun droomhuis in het buitenland. Omdat de koppels niet altijd de regels kennen van het land waar zij op zoek zijn naar een huis, biedt Droomhuis Gezocht ondersteuning en deskundigheid op dat gebied. Daarnaast is er ook ruimte voor de cultuur van het land en is er aandacht voor traditionele dansen tot streekgerechten en lokale nijverheid. Verder staat er in elke aflevering van Droomhuis Gezocht een bekende Nederlander centraal die een huis bezit in het buitenland.
Ingrid en Marc zijn op zoek naar hun droomhuis in Slowakije. Tijdens zijn opleiding heeft de zoon van Ingrid en Marc een aantal maanden aan de Universiteit van Nitra (Slowakije) gestudeerd. Daar heeft hij zijn grote liefde ontmoet, een Slowaaks meisje. Ondertussen is hij afgestudeerd en woont en werkt in Slowakije. Zijn plan is om daar te blijven. Hij kiest voor de ruimte, rust en natuur die het land uitstraalt. Inmiddels zijn Ingrid en Marc ook een aantal keer naar Slowakije afgereisd. Zij hebben verschillende natuurgebieden en regio’s bezocht en zijn verliefd geworden op het mooie land. Uit liefde emigreert de zoon van Ingrid & Marc dus naar Slowakije. En om hem niet teveel te hoeven missen, zoeken ook Ingrid en Marc nu een vakantiehuis bij hem in de buurt.

Op basis van hun budget gaat Sybrand op zoek naar geschikte huizen. Daarnaast geeft hij praktische tips waar ze op moeten letten bij de aankoop van een huis. De dromers krijgen informatie en handreikingen hoe zij op een verantwoorde manier tot een goede keuze kunnen komen.

De natuur in Slowakije is overweldigend, zo zijn er verschillende nationaal parken en beschermde natuurgebieden. Ook is de kasteeldichtheid er erg groot. Het land telt meer dan 180 burchten en 425 kastelen. Carrie ten Napel neemt ons mee op stedentrip naar de hoofdstad: Bratislava. Zij bezoekt Het Huis van Marina, oftewel de “Liefdesbank”. Dé plek waar geliefden over de hele wereld hun liefde kunnen laten opsluiten. En ze gaat naar de hoofdstad van de mijnsteden; Kremnica. Mijnwerkers en muntmeesters uit heel Midden-Europa vestigen zich in deze stad en de gouden ducaten uit Kremnica worden al snel in heel Europa geaccepteerd.
Opslaan

Over dit programma

Titel

Droomhuis gezocht

Aflevering

2 - Slowakije

Premiere

2019

Presentator

Sybrand Niessen

Zender

NPO 1

Omroep

MAX

Genre

Amusement

Land

NL

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk nu