Leren over gisten en rijpen in De smaak van Joël

Geplaatst op 3 Juli, 12:16

Culinair journalist Joël Broekaert duikt in deze nieuwe serie in de wereld van de kookprocessen. In totaal probeert hij over zes processen iets te leren: garen, stollen, lucht toevoegen, aroma’s, gisten en rijpen.

Joël Broekaert is terug met een nieuw programma: De smaak van Joël. Eerder dan in zijn vorige serie - De 5 smaken van Joël - waarin hij de vijf basissmaken ontdekte, duikt de culinair journalist nu in de wereld van de kookprocessen. Wat gebeurt er met voedsel voordat het op een bord komt? Om erachter te komen welk proces daar aan vooraf gaat, trekt Joël de wereld in. Hij praat met wetenschappers, chef en smaakmakers.

Fantastische plekken

In elke aflevering staat een proces centraal waarover Joël iets probeert te leren. In totaal zijn het er zes: garen, stollen, lucht toevoegen, aroma’s, gisten en rijpen. Ook voor zijn vorige programma moest Joël veel reizen. “In drie maanden ben ik op veel fantastische plekken geweest”, vertelde hij daarover in NRC. “Ik voelde me net Kuifje.”