De vijfde van Ronald Goedemondt bij Ziggo TV

Vrijdag 8 november om 22.30 uur op Ziggo TV

Geplaatst op 8 November, 8:00

Van dropjes die eruitzien alsof iemand ze al eens in zijn mond heeft gehad tot de nooit werkende horlogegrijper op de kermis; ook in zijn vijfde show De R Van Ronald deelt cabaretier Ronald Goedemondt zijn hilarische mening over alledaagse zaken.

Tien jaar was Ronald Goedemondt toen hij wist dat hij cabaretier wilde worden. In de plaatselijke videotheek huurde de jonge Eindhovenaar de videoband van de show Delirious van Eddie Murphy en was er meteen weg van. “Ik had nog nooit stand-up gezien. Ik was direct verkocht. Dit was wat ik wilde”, aldus Goedemondt in een interview met De Volkskrant.

Cameretten

En hij voegde daad bij woord. Op zijn 24ste sloot Ronald zich aan bij het collectief Comedytrain en vier jaar later won hij zowel de jury- als publieksprijs van Cameretten, het oudste cabaretfestival van Nederland. Inmiddels is de cabaretier ook op tv een bekend gezicht dankzij de grappige sketches van het programma Sluipschutters (BNNVARA). De De R van Ronald (2013) is Goedemondts vijfde avondvullende show.

Ziggo

De R van Ronald zie je vrijdag om 22.30 uur op Ziggo TV, de zender waar de provider een impressie geeft van het tv- en on demand-aanbod van Ziggo. Het station is exclusief voor Ziggo-abonnees te vinden op kanaal 13. De voorstelling deze week ook on demand beschikbaar voor alle klanten met digitale televisie van Ziggo.