Chelsea zoekt de aanval

  • 14 maart 2018, 20:00 - 22:40 uur
  • Veronica
Kijk nu

RECHTSTREEKS VERSLAG Een gedisciplineerd verdedigend Chelsea hield FC Barcelona drie weken geleden op 1-1 in Londen. Niet voldoende om door te gaan naar de kwartfinale, dus de Engelsen zullen meer de aanval zoeken in Camp Nou.

Werk aan de winkel voor Chelsea. De Engelse ploeg moet in Camp Nou minstens een keer scoren om FC Barcelona te elimineren in de achtste finale van de Champions League. Drie weken geleden werd het in Londen 1-1, in een meeslepend duel van botsende speelstijlen. Chelsea heerste defensief, liet Barcelona aan de bal en kreeg kansen in de tegenaanval. De Spanjaarden grossierden in balbezit, maar creëerden nauwelijks gevaar. Toch voorkwam Lionel Messi in de slotfase een nederlaag, met zijn eerste doelpunt ooit tegen Chelsea. Betekent dat de formatie uit Londen ditmaal wel zal moeten aanvallen. “We kunnen niet weer negentig minuten gaan verdedigen. Dat is een zelfmoordmissie”, stelde middenvelder Cesc Fabregas in de Engelse media. “We gaan er heen om te scoren.”

Miljarden

De Champions League is in de afgelopen jaren van een miljoenenbal veranderd in een miljardenbal. Een aantal clubs uit de grote vijf competities heersen. De afgelopen vier edities werden door een Spaanse club gewonnen (driemaal Real Madrid en eenmaal Barcelona). Real Madrid won de Cup met de grote oren liefst twaalf keer. AC Milan volgt op gepaste afstand met zeven eindzeges, maar werd afgelopen seizoen zesde in de Serie A en doet niet mee.

  • Aflevering: 20/29 Barcelona - Chelsea

Reageren op dit artikel
Meer video's van Bij Andy in de auto

Tips voor vandaag