Het Perfecte Plaatje

Het Perfecte Plaatje

Vanaf woensdag 4 oktober 2023 is er weer een nieuw seizoen te zien van Het Perfecte Plaatje. Niets missen? Houd deze pagina dan in de gaten.

Winnaars Het Perfecte Plaatje

Seizoen 1 (2016): Humberto Tan

Seizoen 2 (2017): Estelle Cruijff

Seizoen 3 (2018): Patty Brard

Seizoen 4 (2019): Jamie Westland

Seizoen 5 (2020): Bibi Breijman

Seizoen 6 (2021): Patrick Martens

Het Perfecte Plaatje in Argentinië (2022): Maurice Lede

Seizoen 7 (2022): Linda Hakeboom

Het Perfecte Plaatje op Reis (2023): Leonie ter Braak

Bekijk meer items
Geen verdere items voor Het Perfecte Plaatje

Het Perfecte Plaatje

Het Perfecte Plaatje is een Nederlands tv-programma van RTL4. De presentatie ligt in handen van Tijl Beckand.

Het Perfecte Plaatje

In Het Perfecte Plaatje neemt ieder seizoen een groep van acht tot tien bekende Nederlanders het tegen elkaar op. Ze moeten bewijzen dat ze het beste kunnen fotograferen op professioneel niveau. Dit doen ze aan de hand van verschillende foto-opdrachten en in diverse fotografische genres, waaronder portretfotografie, natuurfotografie en straatfotografie. Elke week krijgen ze twee verschillende opdrachten.

Na het maken en bewerken van de foto's is het aan juryleden William Rutten en Cynthia Boll om de plaatjes te beoordelen aan de hand van een cijfer. Iedere week moet de BN'er met het laagste gemiddelde de competitie verlaten. De uiteindelijk winnaar wint een fotoreportage in National Geographic.

Wie hebben Het Perfecte Plaatje gewonnen?

Het Perfecte Plaatje kent inmiddels zeven reguliere seizoenen. Deze zijn gewonnen door Humberto Tan, Estelle Cruijff, Patty Brard, Jamie Westland, Bibi Breijman, Patrick Martens en Linda Hakeboom. Het achtste seizoen is vanaf oktober 2023 wekelijks te zien op RTL4 en Videoland.

Specials van Het Perfecte Plaatje

Naast de reguliere editie van Het Perfecte Plaatje zijn er ook al twee specials uitgezonden: Het Perfecte Plaatje in Argentinië en Het Perfecte Plaatje op Reis. Deze zijn gewonnen door Maurice Lede en Leonie ter Braak