EenVandaag (2018)

  • 13 maart 2018, 18:15 - 18:45 uur
  • NPO 1
Kijk nu

ACTUALITEITEN Nieuws en achtergronden uit binnen- en buitenland. Via het EenVandaag Opiniepanel kunnen 50.000 leden hun stem laten horen en reageren op actuele thema's. De presentatie is in handen van Jojanneke van den Berge, Suzanne Bosman, Pieter Jan Hagens en Bas van Werven. Een journalistiek platform op televisie, radio en internet.

Met in deze uitzending:

* Houtkachels zorgen voor ruzie in de buurt
Genieten van de warmte en de aanblik van een knapperend haardvuur vinden veel mensen heerlijk, maar als het aan het Platform Houtrook en Gezondheid ligt is dat binnenkort verleden tijd. Houtkachels hebben schadelijke effecten voor de gezondheid en het milieu. Hout stoken zou daarom ontmoedigd moeten worden, aldus het Platform.

* Is de rondemiss straks taboe?
Is de rondemiss in het wielrennen een uiting van seksisme of een onschuldig folkloristisch fenomeen? Na de Grid Girl -de aloude pitspoes- in de Formule 1 en de walk-on-girls bij het darten lijken ook de rondemissen in het wielrennen binnenkort verleden tijd.

* Veel jongeren met psychische problemen vallen tussen wal en schip; biedt het project Headspace de oplossing?
Maastricht krijgt het eerste Headspace centrum van Nederland, een variant op het succesvolle Australische initiatief. Headspace is in 2006 opgericht door de Australische overheid en biedt inmiddels op meer dan honderd plekken gratis hulp en psychische ondersteuning aan jongeren.

* Moet het hoofdkantoor van Unilever in Londen f Rotterdam komen te staan?
Op 1 januari 1930 ontstond uit een fusie van het Nederlandse margarinebedrijf Margarine Unie en de Britse zeepfabrikant Lever Brothers het nu ons welbekende Unilever. Bijna 90 jaar lang had het bedrijf twee hoofdkantoren. Maar daar komt binnenkort een eind aan. Unilever wil n hoofdkantoor. En de komende weken zullen we weten of ze kiezen voor Londen f Rotterdam.


  • Bijzonderheden: Teletekst ondertiteld, HD 1080i

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag