Extra veel biatlon

  • 12 februari 2018, 13:00 - 13:50 uur
  • Eurosport 1

RECHTSTREEKS VERSLAG/VERSLAG Mooie dag voor de biatlonfans, want bij wijze van uitzondering zijn er deze keer twee races op het olympisch parkoers in Pyeongchang. De vrouwen starten op de 10 kilometer achtervolging, de mannen leggen daarna 12,5 km af.

Liefhebbers van biatlon komen aan hun trekken, want er zijn twee races op het olympisch parkoers in Pyeongchang. De vrouwen bijten het spits af met de 10 kilometer achtervolging. De grote favoriete op dit onderdeel is de Duitse Laura Dahlmeier. Bij de wereldkampioenschappen won ze vorig jaar maar liefst vijf gouden medailles. Een kunstje dat ze bij de Spelen best eens zou kunnen herhalen.

Mannen

Na de vrouwen gaan de mannen van start op de 12,5 kilometer achtervolging. Vier jaar geleden in Sotsji pakte de Fransman Martin Fourcade goud op dit onderdeel en ook nu weer is hij een van de kanshebbers. Concurrentie krijgt hij van onder meer de Noorse broers Bø. Voor het eerst in de geschiedenis vaardigt ook België twee biatleten af: Michael Rösch en Florent Claude.

Duitser

Zij betitelen hun deelname als een historisch moment voor het biatlon in België. "Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt", zegt Michael Rösch (34) in de Vlaamse media. Hij droomt al jaren van een olympisch ticket als Belg. In 2006 deed hij in Turijn mee als Duitser. Daarna liep hij de Winterspelen twee keer mis. Ook Florent Claude is van oorsprong geen Belg. Hij kwam in de jeugd uit voor Frankrijk. Het tweetal is niet direct in de race voor medailles, maar zal vooral willen genieten en het biatlon in België op de kaart willen zetten.

  • Aflevering: Olympische Winterspelen in Pyeongchang (Zuid-Korea)

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag