Antonio Banderas zint op wraak

Geplaatst op 23 Augustus, 19:20

Als gladde advocaat verdedigt Frank Velara (Antonia Banderas) tal van criminelen. Wanneer zijn vrouw en docher worden vermoord opent hij de jacht op de moordenaars.

Frank Valera geeft in eerste instantie zichzelf de schuld, hij ging immers op in zijn werk waardoor hij weinig tijd vrijmaakte voor zijn gezin. Hij grijpt naar de fles en probeert zo zijn verdriet weg te drinken.

Acts of Vengeance

Na een tijdje gooit Frank het roer om en gaat in de leer bij een karatemeester. Frank ondergaat een ware metamorfose. Als vechtmachine belooft hij zichzelf plechtig de dader van de laffe moorden op zijn vrouw en dochter te vinden om die vervolgens stevig af te straffen. 

Actieheld

Voor Acts of Vengeance zou je wellicht eerder een Steven Seagal of een Jean-Claude van Damme in de hoofdrol verwachten, maar Antonia Banderas heeft inmiddels in flink wat actiefilms gespeeld. Nadat de Spaanse Banderas in de jaren 80 al een grote naam als acteur had geworven in zijn thuisland, brak hij begin jaren 90 door in Hollywood. Films als Desperado, Assasins (als tegenspeler van Sylvester Stallone), Once Upon a Time in Mexico en vooral de twee Zorrofilms The Mask of Zorro en The Legend of Zorro hebben aangetoond dat Banderas zich prima voelt binnen het actiegenre.