American Gangster

4/5

American Gangster: Denzel Washington als drugsbaron

SBS 9

SBS 9 

7 December 2018

 20:30 - 23:35

Denzel Washington speelt Frank Lucas in American Gangster. Hij is een drugsbaron die vanaf het eind van de jaren 60 de wijk Harlem bevoorraadde. Hij wist vanwege zijn burgerlijke leventje jarenlang uit de handen van de politie te blijven.

Frank Lucas (Denzel Washington) is in American Gangster chauffeur en rechterhand van misdaadbaas Bumpy Johnson. Als Bumpy overlijdt, verdwijnt de orde in de onderwereld en pakt iedereen wat hij pakken kan. Lucas besluit om de plek van zijn baas in te nemen en bouwt een machtig misdaadimperium op.

American Gangster

Russell Crowe speelt in American Gangster Denzels complete tegenpool. Crowe is politieman Richie Roberts, die het grootschalige onderzoek naar Frank Lucas leidt. De film is een kat-en-muisspel tussen de twee, op de grens tussen goed en kwaad.

Als twee druppels water

De echte Frank Lucas en Richie Roberts waren regelmatig op de set van American Gangster aanwezig. Ze voorzagen regisseur Ridley Scott en de hoofdrolspelers van tips, aanwijzingen en advies.

Denzel Washington maakte daar volop gebruik van: hij luisterde aandachtig naar Lucas om zijn zuidelijke accent zo goed mogelijk onder de knie te krijgen.

Russell Crowe werkte hard om Roberts' manier van praten en zijn lichaamstaal te kopiëren. Lucas benadrukte in een interview wel dat slechts een klein deel van de film waarheidsgetrouw is.

Opslaan

Over deze film

Titel

American Gangster

Premiere

2007

Regisseur

Ridley Scott

Acteurs & Actrices

Denzel Washington, Russell Crowe, Cuba Gooding Jr., Chiwetel Ejiofor, Josh Brolin

Scenario

Steven Zaillian, Mark Jacobson

Componist

Christopher Assells, Karen Baker Landers, Bob Beemer, Rick Canelli, Jim Caruana

Zender

SBS 9

Genre

Film

Land

VS/GB

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

pathe

Pathé Thuis

Kijk nu