Black

3/5

Black: Romeo & Juliet in Brussel

NPO 3

NPO 3 

7 December 2018

 22:35 - 00:05

Twee leden van verschillende jeugdbendes uit Brussel worden verliefd op elkaar. Kiezen ze voor de liefde of voor loyaliteit aan de bende?

Mavela (Martha Canga Antonia) woont in een arme buitenwijk van Brussel. Ze is lid van de beruchte jeugdbende Black Bronx.

Black

Wanneer ze weer eens op het politiebureau belandt, ontmoet ze Marwan (Aboubakr Bensaihi), lid van de rivaliserende bende 1080. Ondanks dat hun bendes het niet tolereren, worden Mavela en Marwan verliefd op elkaar. De Marokkaanse Marwan en Congolese Mavela moeten kiezen: hun bende of de liefde?

Romeo & Juliet

Black lijkt een soort moderne versie van Romeo & Juliet, waarin het liefdesverhaal van William Shakespeare naar de achterbuurten van Brussel is verplaatst. Toch is het vooral ook een rauwe film over het harde straatleven.

Er wordt niets geromantiseerd, geweld komt expliciet in beeld en het wordt vooral duidelijk dat het voor de bendes een kwestie van overleven is. Daarbij vervagen alle grenzen.

Straattaal

Het sterke aan dit misdaaddrama is dat de hoofdrolspelers van de straat zijn geplukt en in Black debuteren als acteur. De twee spreken de taal van de straat en blijken ook een goede chemie te hebben. Interessant is de ontwikkeling van Mavela van een wat naïef meisje tot keiharde tiener. De wetten van de straat leer je snel, zo blijkt.

Opslaan

Over deze film

Titel

Black

Premiere

2015

Regisseur

Adil El Arbi, Bilall Fallah

Acteurs & Actrices

Sanâa Alaoui, Martha Canga Antonio, Aboubakr Bensaihi, Sanaa Bourrasse, Natascha Boyamba

Scenario

Nele Meirhaeghe, Adil El Arbi, Bilall Fallah, Hans Herbots

Componist

Céline Bernard, François Fripiat, Maarten Leemans, Fabien Pochet, Joeri Verspecht

Zender

NPO 3

Omroep

BNNVARA

Genre

Film

Land

B

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk nu
pathe

Pathé Thuis

Kijk nu