Blood Work: Clint Eastwoods bloed kruipt waar het niet gaan kan

Geplaatst op 5 December, 12:10

In Blood Work moet FBI-agent Terry McCaleb na een harttransplantatie zijn werk neerleggen. Toch gaat hij weer aan de slag: wanneer een vrouw hem vraagt om de dood van haar zus te onderzoeken, kan hij niet weigeren.

Clint Eastwood speelt in Blood Work FBI-agent Terry McCaleb. Tijdens een achtervolging op een seriemoordenaar krijgt hij een hartaanval.

Blood Work

Terry belandt in het ziekenhuis, een harttransplantatie redt zijn leven. Zijn dagen als FBI-agent zijn wel geteld: Terry moet rust houden.

Maar heel lang kan de kersverse pensionado zich niet gedeisd houden.

Graciella Rivers (Wanda De Jesus) vraagt hem de dood van haar zus te onderzoeken. Zijn dokter en persoonlijke chauffeur raden het hem af, maar Terry neemt de zaak toch aan.

Tijdens zijn onderzoek ontdekt Terry dat hij het hart van Graciella’s zus heeft gekregen en dat zij is vermoord door de man die hij achtervolgde toen hij een hartaanval kreeg. Extra reden om ervoor te zorgen dat de seriemoordenaar achter de tralies belandt.

Maar kan Terry op zijn oude dag nog wel zo’n inspanning leveren?

Boekverfilming

Clint Eastwood speelt niet alleen de hoofdrol in Blood Work, hij nam ook de regie voor zijn rekening. Hij baseerde de film op de gelijknamige roman van Michael Connelly.