Blijft Al Pacino op rechte pad?

Geplaatst op 15 Juli, 16:30

Al Pacino en Brian De Palma (Scarface) slaan de handen weer ineen voor de misdaadfilm Carlito's Way. Kan misdadiger Carlito de criminele wereld vaarwel zeggen?

Net uit de gevangenis opent de Puerto Ricaanse ex-misdadiger Carlito Brigante (Al Pacino) een nachtclub om geld te verdienen om naar de Caribische eilanden te verhuizen. Hij doet zijn uiterste best om weg te blijven van het geweld en drugs, maar gaat dat wel lukken? En wie kan hij vertrouwen?

Carlito's Way

Carlito’s Way is gebaseerd op de twee boeken van Edwin Torres, een Puerto Ricaanse rechter uit New York. De boeken Carlito’s Way en After Hours schreef hij met zijn inzicht in de criminele onderwereld.

De film gaat eigenlijk over boek twee. De makers wijzigden de naam om misverstanden met de film After Hours te voorkomen.

Al Pacino

De regisseur van Carlito’s Way is Brian De Palma, die tien jaar eerder met hoofdrolspeler Al Pacino de misdaadklassieker Scarface maakte. Toen de film uitkwam vergeleken recensenten Carlito’s Way met die film en The Untouchables. Drie jaar na Carlito's Way maakte De Palma de eerste Mission: Impossible met Tom Cruise.

Uiteindelijk is ook het eerste boek, Carlito's Way, verfilmd. In 2005 kwam Carlito’s Way: Rise to Power gelijk op dvd uit. De Palma en Pacino werkten geen van beiden mee aan die film. Misschien dat dat wel de reden is dat die zo'n slechte ontvangst kreeg.