Tip
Crimson Peak

NET 5

Drama

NET 5 25 Mei 2020 23:25 - 01:25

Het spookhuis van Tom Hiddleston

Hoe ouder het huis, hoe meer de geschiedenis van dat huis tot leven komt. In Crimson Peak komt het huis in kwestie zelfs echt tot leven.

Haar moeder overleed toen ze nog klein was, maar Edith Cushing (Mia Wasikowska) heeft het idee dat ze nog steeds over haar waakt. Haar moeder verschijnt aan haar in visioenen. In een van die visioenen waarschuwt ze Edith voor ‘Crimson Peak’.

Crimson Peak

Wat de geest van moedertjelief bedoelt? Edith heeft geen flauw idee.

Totdat ze trouwt met de verarmde Britse edelman Thomas Sharpe (Tom Hiddleston). Hij neemt Edith mee terug naar Engeland.

Ze nemen hun intrek op Allerdale Hall, het landgoed van Thomas' familie. De bijnaam van het huis op dat landgoed? Crimson Peak, vanwege de bloedrode klei waarop het gebouwd is.

In dat huis is Thomas' zus Lucille (Jessica Chastain) niet de enige die niet blij is met de nieuwe bewoner; het huis zelf komt ook in opstand tegen Edith.

Hoewel Crimson Peak draait om geesten en een spookhuis is het geen horrorfilm; het is vooral een Victoriaans liefdesverhaal met hier en daar wat griezelelementen.

In handen van regisseur Guillermo del Toro (Pan's Labyrinth, The Shape of Water) levert dat een adembenemend mooi in beeld gebracht sprookje op.

Jessica Chastain

Guillermo del Toro leerde Jessica Chastain kennen op de set van Mama. Hij gaf haar het script voor Pan's Labyrinth met het idee dat ze de rol van Edith zou spelen.

Nadat ze het script had gelezen, vroeg Chastain aan de regisseur of ze van rol mocht wisselen: ze vond het personage Lucille interessanter.

Voordat Del Toro Tom Hiddleston castte als Thomas Sharpe was Benedict Cumberbatch in beeld voor die rol. 

Omdat de acteurs goede vrienden zijn, wilde Hiddleston zeker weten dat Cumberbatch het oké vond dat hij zijn rol over zou nemen.

 

 

 

 

Over deze film

Titel

Crimson Peak

Premiere

2015

Regisseur

Guillermo del Toro

Acteurs & Actrices

Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Charlie Hunnam, Jim Beaver

Scenario

Guillermo del Toro, Matthew Robbins

Componist

John Baldofsky, Marc Bech, Rob Bertola, Scott Brewer, Justine Baker

Zender

NET 5

Genre

Film

Subgenre

Drama

Land

VS/Cdn

Resolutie

1080i