Sean Connery is een draak

Geplaatst op 17 Oktober, 13:10

Bowen is een ridder die leeft volgens de oude idealen van het ridderschap. In DragonHeart moet hij de verwende kroonprins Einon opleiden als die zwaargewond raakt in een veldslag die de koning het leven kost.

Ridder Bowen (Dennis Quaid) leeft in DragonHeart volgens de oude idealen van het ridderschap en hij is de mentor van kroonprins Einon (Lee Oakes). De koning is een ware tiran die in een grote opstand in de val wordt gelokt door het volk. Einon raakt in dit gevecht  zwaargewond.

DragonHeart

Ten einde raad roept Einons moeder de hulp in van de draak Draco (een computeranimatie met de stem van Sean Connery). Hij geeft de helft van zijn hart aan Einon, zodat die kan overleven.

Draco stelt een voorwaarde: Einon moet een zachtaardige, rechtvaardige koning worden. Wanneer hij de troon bestijgt, blijkt echter dat Einon nóg wreder is dan zijn vader.

Bowen denkt dat het drakenhart Einon heeft gecorrumpeerd en hij zweert wraak op alle draken.

Geen tegenspeler

Hoofdrolspeler Dennis Quaid had het tijdens de opnames van DragonHeart lang niet altijd makkelijk: omdat zijn tegenspeler geanimeerd was, moest hij vaak in het luchtledige acteren.

Om dat probleem op te vangen, gebruikten de filmmakers een stok met twee rode cirkels die aangaven waar de ogen van de draak zich bevonden.

Daarnaast gebruikten ze speakers waardoor de tekst van Draco werd voorgelezen.