Eddie Murphy in het nauw

Geplaatst op 20 April, 8:10

Eddie Murphy krijgt het flink voor de kiezen in Metro. Als onderhandelaar in gijzelingszaken opent hij de jacht op een gestoorde psychopaat.

Eddie Murphy en gijzelingszaken, in Metro gaat het prima samen. Sterker nog: zijn rechercheur Scott Roper is door zijn onorthodoxe, maar succesvolle methoden de beste in zijn vak.

Metro

Al aan het begin van Metro kan Scott zijn kunsten volop tentoonspreiden. Bij een bankoverval weet hij met zijn vlotte babbel zeventien gijzelaars veilig het pand uit te krijgen. Puik werk.

Hoewel hij prima functioneert in zijn eentje, geeft Scotts chef hem toch een partner: scherpschutter Kevin McCall (Michael Rapaport). McCall kan scherpschieten als de beste, maar van onderhandelen heeft hij geen kaas gegeten.

Tijd om aan elkaar te wennen hebben Scott en Kevin niet. Ze moeten meteen aan de bak: de gevaarlijke juwelendief Korda (Michael Wincott) is ontsnapt.

McCall en Roper moeten hem in de kraag zien te vatten voor nog meer slachtoffers maakt.

Eddie Murphy

Eddie Murphy werd beroemd als stand-upcomedian. Toen hij de overstap naar het witte doek maakte, speelde hij dan ook vooral in komedies.

In de loop van de jaren 90 besloot Murphy dat het tijd was om wat serieuzere rollen te gaan spelen. Ook zag hij het wel zitten om actieheld te worden.

In Metro kreeg Murphy de kans om een serieuze(re) rol te spelen. En hij had een paar stevige actiescènes.