Harrison Ford berooft bank in Firewall

Geplaatst op 4 Oktober, 12:16

Honderd miljoen dollar

Een crimineel ontvoert het gezin van een bankmedewerker. Als de beste man zijn vrouw en kinderen levend terug wil zien, moet hij honderd miljoen dollar doorsluizen naar de rekening van de snoodaard.

Jack Stanfield weet behoorlijk veel van computers. Dat is maar goed ook: hij is verantwoordelijk voor de beveiliging van het computersysteem van een bank.

Firewall

Die beveiliging is waterdicht en daar is Jack (Harrison Ford) maar wat trots op. Voor crimineel Bill Cox (Paul Bettany) is Jacks goede werk een probleem.

Cox kan de rekeningen van de bank alleen leegtrekken als hij langs de firewall komt. En daar heeft hij hulp bij nodig. Van Jack.

Maar hoe overtuig je een computerexpert om te stelen van zijn werkgever? Cox weet wel een trucje: hij ontvoert Jacks vrouw en kinderen.

Als Jack hen levend terug wil zien, moet hij honderd miljoen dollar naar Cox' rekening doorsluizen. Daarvoor moet hij zijn eigen waterdichte beveiliging kraken.

Harrison Ford

De opnames voor de scènes in huize Stanfield vonden plaats in Lions Bay, net buiten de Canadese stad Vancouver. Op de snelweg naar die set stond iedere dag een flinke file.

Daarom bedacht Harrison Ford een snellere manier om bij het huis te komen. Hij vloog er iedere dag met een watervliegtuigje naartoe.

De producenten van Firewall gingen daarmee akkoord. Op voorwaarde dat de acteur altijd een copiloot bij zich zou hebben, voor het geval er iets mis zou gaan.

Tags