Jurassic World: Chris Pratt gaat op dinojacht

Geplaatst op 17 Juni, 11:40

Na Jurassic Park III uit 2001 is het een tijd stil geweest rond de dinofilmserie. Aan die stilte kwam in de zomer van 2015 een einde met Jurassic World.

Jurassic World speelt zich 22 jaar na de gebeurtenissen uit Jurassic Park (1993) af. De oprichters van dat park hebben geleerd van hun fouten van toen. Hun tweede poging een dinosaurussenpretpark te openen verloopt dan ook een stuk minder rampzalig: Jurassic World is een heus toeristische trekpleister.

Jurassic World

Om te zorgen dat dat zo blijft, zijn wetenschappers continu bezig nieuwe publiektrekkers te ontwikkelen. In opdracht van Claire (Bryce Dallas Howard) knutselen de knappe koppen van Jurassic World aan een nog grotere en spectaculairdere dino.

Wie zich Jurassic Park nog voor de geest kan halen, weet dat dat nooit goed kan gaan. En warempel: de genetisch gemanipuleerde superdino ontsnapt uit haar hok.

Velociraptortrainer Owen (Chris Pratt) moet eigenhandig zo'n beetje alle gasten in veiligheid zien te brengen.

Kassa!

Jurassic World was een enorme kaskraker. In het eerste weekend bracht de film wereldwijd 524 miljoen dollar in het laatje.

Inmiddels staat de teller op 1,6 miljard dollar. Dat is een behoorlijke winst, de film kostte in totaal 'slechts' 150 miljoen dollar.

Niet zo gek dus dat er een vervolg kwam: Jurassic World: Fallen Kingdom ging in juni 2018 in première.