P.S. I Love You: Hilary Swank krijgt post van gene zijde

Geplaatst op 5 December, 11:30

Gerry (Gerard Butler) en Holly (Hilary Swank) zijn voor elkaar gemaakt. Maar in P.S. I Love You wordt hun geluk wreed verstoord als Gerry plotseling komt te overlijden.

Holly is daar kapot van. Overmand door verdriet zit ze thuis. Holly ziet niet in waarom ze nog van haar eigen leven zou genieten. Ze zit in de rotzooi, zorgt niet goed voor zichzelf en eet weinig.

P.S. I Love You

Daar komt verandering in als er op Holly's verjaardag een brief op de deurmat ploft. En niet zomaar een brief. Het is er een die haar grote liefde Gerry voor zijn dood aan haar heeft geschreven.

Hij vertelt haar dat ze een jaar lang brieven van hem zal ontvangen en dat ze de opdrachten die hier in staan moet opvolgen. Zo hoopt Gerry Holly haar zin in het leven weer terug te geven. De brief sluit hij af met de woorden P.S. I Love You. 

Holly is eerst verbaasd en weet niet goed wat ze met zijn brieven aan moet, maar misschien is het idee zo gek nog niet om zijn laatste wens te verwezenlijken.

Bestseller

P.S. I Love You is een verfilming van de gelijknamige debuutroman van Cecelia Ahern uit 2004. Zij schreef het boek toen ze pas 21 was. In 2007 besloot regisseur Richard LaGravenese het boek te verfilmen.

Het script dat hij schreef wijkt op bepaalde punten af van het boek. Gerry's brieven aan Holly nam LaGravenese woord voor woord over.