Pursuit of Happyness: Vader en zoon Smith in ontroerend drama

Geplaatst op 3 Januari, 22:57

The Pursuit of Happyness is het waargebeurde verhaal over het leven van selfmade miljonair Chris Gardner. Vader en zoon Smith spelen de hoofdrollen in dit ontroerende drama.

Will Smith brengt het er fantastisch vanaf in actiefilms. Dat liet hij zien in Enemy of the State, Men in Black en I am legend. In een serieuzere rol zagen we hem minder vaak, maar met The Pursuit of Happyness liet hij in 2006 zien dat hij ook uit de voeten kan met een mooi en sterk drama. Dat hij daarbij zijn eigen zoon Jaden naast zich heeft, maakt zijn optreden in deze film alleen maar mooier.

Pursuit of Happyness

Pursuit of Happyness vertelt het waargebeurde verhaal van Chris Gardner (Will Smith) die ondanks veel tegenslagen altijd streeft naar het beste voor zijn zoon (Jaden Smith). Maar dat is niet gemakkelijk. Er komt weinig geld binnen en als de verkoop van medische scanners steeds slechter wordt, verlaat zijn vrouw hem.

Beursmakelaar

Zonder geld en met een hoofd vol zorgen besluit hij om zich toch aan te melden voor een cursus. Gardner wil niets liever dan beursmakelaar worden. Van de twintig mensen die er aan het programma meedoen, wordt er maar één aangenomen. Keihard werken is de enige manier om zijn droom te verwezenlijken.

Zijn rol in de film leverde Will Smith een Oscarnominatie op. Helaas voor hem ging Forest Whitaker (The Last King of Scotland) er met het beeldje vandoor.