Raiders of the Lost Ark: Indiana Jones strijdt tegen de nazi's

Geplaatst op 10 Januari, 18:30

Indiana Jones ligt in de clinch met Belloq, een gewetenloze Franse archeoloog in dienst van nazi-Duitsland. Ze willen allebei de Ark van het verbond in hun bezit krijgen.

Indiana Jones (Harrison Ford) is een wereldberoemd archeoloog en occultisme-expert. Hij heeft maar één levensdoel: de wereld afreizen op zoek naar archeologische rijkdommen. Regelmatig ligt hij in de clinch met Belloq, een gewetenloze Franse archeoloog in dienst van nazi-Duitsland. 

Raiders of the Lost Ark

In Raiders of the Lost Ark gaat Jones op zoek naar de Ark van het Verbond. Dit oude joodse artefact heeft ook de aandacht van Adolf Hitler getrokken. Indy moet de troepen van de Führer te snel af zijn als hij de Ark in bezit wil krijgen, maar dat is nog niet zo makkelijk.  

Zweep

Raiders of the Lost Ark was de eerste film over Indiana Jones. Daarna volgden er al snel twee opvolgers. Een kwart eeuw na deel één volgde er onverwachts zelfs nog een vierde avontuur van de flitsende archeoloog en het schijnt dat er zelfs nog een deel vijf in de planning zit. Dan moeten de makers alleen wel opschieten: Harrison Ford is inmiddels de zeventig gepasseerd en wordt wel wat oud om met zijn zweep in de aanslag door donkere grotten te kruipen en over voortrazende treinen te springen.