Boksen met Sylvester Stallone

Geplaatst op 16 Oktober, 7:51

In de jaren 70 had nog nooit iemand van Sylvester Stallone gehoord. In 1976 kwam daar verandering in. Dankzij Rocky werd hij – letterlijk – in één klap een ster.

Stallone speelt niet alleen de hoofdrol in dit boksdrama, hij schreef ook nog eens het scenario.

Rocky

De film vertelt het van bokser Rocky Balboa (Stallone). Hoewel hij een aardig potje kan boksen, is het van een (grote) doorbraak nooit gekomen. Rocky woont in een krot in Philadelphia en heeft een nietszeggend baantje.

En dan krijgt hij, vanuit het niets, de kans van zijn leven. Wereldkampioen zwaargewicht Apollo Creed (Carl Weathers) vat het plan op om een onbekende bokser een gooi naar zijn wereldtitel te laten doen.

Rocky begint als een dolle te trainen. Hij snapt dat hij nauwelijks kans maakt om te winnen, maar Balboa is vastbesloten om Creed vijftien rondes lang stevig partij te bieden.

Of dat hem lukt? Je ziet in de boksklassieker Rocky.

Sylvester Stallone

Toen Sylvester Stallone het script voor Rocky schreef had hij bijna letterlijk geen cent te makken. Hij had nog 106 dollar op zijn bankrekening.

Hij probeerde zelfs zijn hond te verkopen omdat hij geen geld had om het beestje eten te geven.

Producenten Irwin Winkler en Robert Chartoff boden hem 350.000 dollar voor de rechten over het script. Stallone zei dat hij het bod alleen zou accepteren als hij zelf de hoofdrol mocht spelen.

Winkler en Chartoff gingen akkoord en de rest is filmgeschiedenis: Rocky won drie Oscars en groeide uit tot een klassieker.