Tip
Rocky IV

RTL 7

Drama

RTL 7 26 Oktober 2020 23:12 - 01:03

Dolph Lundgren beukt Sylvester Stallone in elkaar

Als zijn vriend Apollo Creed in de ring overlijdt, wil Rocky zijn dood wreken. Lukt het Rocky om de Russische slager Ivan Drago te verslaan?

De Russische bokser Ivan Drago (Dolph Lundgren) komt naar Amerika voor een demonstratiewedstrijd tegen voormalig wereldkampioen Apollo Creed (Carl Weathers).

Rocky IV

Tijdens die demonstratiewedstrijd gaat het gruwelijk mis. Geweldenaar Drago – die de bijnaam The Siberian Express draagt – slaat Apollo neer. En hard ook.

Zo hard zelfs dat Apollo aan zijn verwondingen overlijdt. Wereldkampioen Rocky Balboa (Sylvester Stallone) is getuige van de dood van zijn vriend.

Rocky besluit zijn vriend te eren door zelf de confrontatie met Drago aan te gaan. Die revanchewedstijd vindt plaats in 'vijandelijk' gebied: in Rusland.

Balboa trekt met zijn coaches naar Siberië om zich voor te bereiden op de confrontatie. Lukt het hem om Drago te verslaan? Je ziet het in Rocky IV.

Dolph Lundgren

Regisseur-scenarioschrijver-hoofdrolspeler Sylvester Stallone wilde het gevecht tussen Drago en Rocky in Rocky IV zo realistisch mogelijk in beeld brengen. De klappen die de actiehelden uitdelen zijn echt: ze houden nergens in.

Dat realisme bracht Stallone zelfs in levensgevaar. Na een dag filmen (en drie rondes op volle kracht boksen) kreeg hij pijn op zijn borst en kon hij moeilijk ademen. Voor de zekerheid ging hij toch maar naar de plaatselijke eerste hulp.

De artsen daar plaatsten hem met spoed over naar een ander ziekenhuis, waar hij vier dagen op de intensive care lag. Lundgren had hem zo hard geslagen dat Stallone’s hart tegen zijn borstbeen was gebotst en was begonnen op te zwellen.

Over deze film

Titel

Rocky IV

Premiere

1985

Regisseur

Sylvester Stallone

Acteurs & Actrices

Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Talia Shire, Brigitte Nielsen, Burt Young

Zender

RTL 7

Genre

Film

Subgenre

Drama

Land

VS

Resolutie

1080i