Ryan Reynolds en Jason Bateman ruilen van leven in The Change-Up

Geplaatst op 4 Oktober, 9:45

Jaloezie

Jaloers op het leven van een ander. Je bent het vast wel eens. Meestal heeft die jaloezie niet veel zin, maar in de komedie The Change-Up wel. Vrienden Dave en Mitch ruilen ineens van leven.

De komedie The Change-Up vertelt het verhaal van Dave (Jason Bateman) en Mitch (Ryan Reynolds). Ze zijn elkaars beste vrienden, maar hun leven verschilt als dag en nacht. Mitch is een vrijgezelle, werkloze acteur die constant dames versiert. Dave is een getrouwde, overwerkte advocaat die thuis tot aan zijn oksels in de poepluiers zit.

The Change-Up

Tijdens een avondje uit vertrouwen Dave en Mitch elkaar toe dat ze stiekem best jaloers zijn op elkaars leven. Dave mist de vrijheid en de lol van het vrijgezellenleven; Mitch wil stiekem gewoon heel graag kinderen.

Zoals dat gaat in films als The Change-Up komt die wens prompt uit. Dave en Mitch worden de volgende dag wakker met meer dan alleen een kater. Ze zijn ook nog eens van lichaam gewisseld.

Als de mannen eenmaal door hebben wat er aan de hand is, is het tijd om hun nieuwe levens te gaan leiden. Dat blijkt voor allebei een behoorlijke uitdaging.

Sneeuwstorm

In tegenstelling tot veel films is The Change-Up niet in Hollywood opgenomen. De stad die je in de film ziet is Atlanta. De film speelt zich daar af omdat het veel goedkoper is om daar te filmen dan in Los Angeles.

Bijkomend voordeel voor Jason Bateman, Ryan Reynolds en de rest van de cast: in de winter is het in Atlanta doorgaans warmer dan in Los Angeles. Behalve dan in de winter dat The Change-Up werd opgenomen: een sneeuwstorm legde de opnames dagenlang stil.

Tags