Snow Dogs: Cuba Gooding Jr. krijgt sledehonden als erfenis

Geplaatst op 7 Februari, 17:45

Cuba Gooding Jr. speelt in Snow Dogs een welvarende tandarts die ontdekt dat hij geadopteerd is. Hij vertrekt naar het noorden om een wel heel speciale erfenis in ontvangst te nemen.

Als tandarts Ted Brooks (Cuba Gooding Jr.) ontdekt dat hij voorkomt in het testament van zijn biologische moeder, reist hij naar Alaska om zijn erfdeel op te halen.

Snow Dogs

Waarschijnlijk had hij daar vooraf een iets andere voorstelling bij. Als hij aankomt, blijkt namelijk dat hij een team sledehonden heeft gekregen.

Hondensleerijder Thunder Jack (James Coburn) wil de honden graag hebben en dringt aan bij Ted om terug te keren naar een warmer klimaat. Ted besluit in Snow Dogs echter om te leren racen met de honden.

En waarom dan niet gelijk mee doen aan de Arctic Challenge, een vreselijk zware sledehondenrace? Hij moet het met een minimum aan ervaring opnemen tegen de woeste Alaskaan Thunder Jack. 

Lokale honden

Snow Dogs is gebaseerd op het boek Winterdance: The fine madness of running the iditarod van de Amerikaanse schrijver Gary Paulsen.

De meeste opnames vonden plaats in Canada. De filmmakers namen geen getrainde honden mee uit Hollywood. Ze gebruikten lokale sledehonden voor de film.