The Day the Earth Stood Still: Keanu Reeves komt de mensheid redden

Geplaatst op 29 November, 23:15

Keanu Reeves speelt in The Day the Earth Stood Still een buitenaards wezen dat de mensheid komt waarschuwen om zuiniger te zijn met de aarde. Luistert het menselijk ras naar hem?

Een geheime overheidsdienst vraagt bioloog Helen Benson (Jennifer Connelly) en een aantal andere wetenschappers naar een legerbasis te komen.

The Day the Earth Stood Still

Daar aangekomen maken Helen en haar collega-wetenschappers kennis met Klaatu (Keanu Reeves). Klaatu is van een verre planeet naar de aarde gekomen met een boodschap voor de mensheid.

Wat Klaatu in The Day the Earth Stood Still komt vertellen is simpel: de mens moet zuiniger zijn op de aarde. Zo niet, dan zal de aarde – en dus de mens – sterven.

Wie niet horen wil moet maar voelen

Klaatu heeft ook nog een stok achter de deur voor als de mensheid niet naar hem luistert. Kalm legt hij uit dat de mens zonder aarde niet kan leven, maar dat de aarde prima zonder mensen kan. Ofwel: als de mens niets doet, doen Klaatu en de andere buitenaardse wezens dat wel.

The Day the Earth Stood Still is een remake van de gelijknamige sf-klassieker van Robert Wise uit 1951. Ook het origineel had de boodschap om voorzichtig met onze aardbol om te gaan. De film is gebaseerd op het korte verhaal Farewell to the master van Harry Bates.