The Prince & Me

2/5

Julia Stiles is verliefd op de prins

NET 5

NET 5 

13 Juni 2019

 20:30 - 22:40

Over een sprookje gesproken: Paige wordt in The Prince & Me smoorverliefd op haar klasgenoot Eddie. De liefde is niet alleen wederzijds: hij is ook nog eens een heuse prins!

Paige (Julia Stiles) valt als een blok voor haar klasgenoot Eddie (Luke Mably). Gelukkig is de liefde wederzijds. De tortelduifjes zijn helemaal in de wolken. Tot Paige erachter komt dat Eddie eigenlijk Edvard Valdemar Dangaard heet en helemaal geen gewone jongen is. Haar lief is namelijk de prins van Denemarken. 

The Prince & Me

Paige voelt zich na die ontdekking bedrogen. Ze wil in The Prince & Me eigenlijk niets meer met Eddie te maken hebben. Maar dan bedenkt ze dat hij eigenlijk misschien wel (letterlijk dus) haar prins op het witte paard is.

Ze reist hem achterna naar zijn geboorteland en begint een nieuw leven. En dat is best even wennen, wanneer je schoonouders de koning en de koningin van Denemarken zijn. 

Net als in het echt

Julia Stiles vertolkt de rol van Paige. In 1996 maakte zij haar filmdebuut in I Love You, I Love You Not. Later speelde ze in films als The Devil's Own, 10 Things I Hate About You en Save the Last Dance.

Grappig detail: in het jaar dat The Prince & Me uitkwam trouwde de echte kroonprins van Denemarken, Frederik, met de Australische Mary Donaldson. Ook zij toen ze Frederik ontmoette niet dat hij van koninklijken bloede was.

Opslaan

Over deze film

Titel

The Prince & Me

Premiere

2004

Regisseur

Martha Coolidge

Acteurs & Actrices

Julia Stiles, Luke Mably, Miranda Richardson, Ben Miller, James Fox

Scenario

Jack Amiel, Michael Begler, Katherine Fugate

Componist

Tomas Cervenka, Greg Chapman, Andrew Ellerd, David Hankins, Robin Harlan

Zender

NET 5

Genre

Film

Land

VS/CZ

Kijk via on demand

pathe

Pathé Thuis

Kijk