The Transporter

3/5

Jason Statham vervoert duistere pakketjes

Veronica

Veronica 

12 Juni 2019

 20:30 - 22:20

Als je pakketten bezorgt voor schimmige onderwereldfiguren, kun je maar beter niet te veel vragen stellen. Dat doet Jason Statham dan ook niet. Tot hij een bewegend pakket moet bezorgen.

In een vorig leven was Frank Martin (Jason Statham) militair. Tegenwoordig heeft hij een heel ander beroep: hij is transporteur.

The Transporter

Dat betekent dat Frank zich laat inhuren om pakketten te bezorgen. Een beetje zoals de pakketbezorger die je webwinkelaankopen komt bezorgen, maar dan net effe anders.

Frank werkt vooral voor mensen met een schimmige achtergrond en al even duistere motieven. Vandaar dat hij zich altijd aan zijn drie zelf opgelegde regels houdt: Afspraak is afspraak, Frank wil niet weten voor wie hij werkt en hij maakt nooit een pakket open.

In The Transporter breekt Frank die laatste regel als hij ontdekt dat het pakket in zijn kofferbak beweegt. Zo komt hij erachter dat hij een jonge vrouw vervoert.

Jason Statham

Die ontdekking zorgt ervoor dat Frank ook zijn andere twee regels verbreekt. Hij wil weten voor wie hij deze vrouw vervoert en wat zijn bedoeling met haar is.

Zijn geheimzinnige opdrachtgever is daar niet blij mee. Hoe dat afloopt? Je ziet het in keiharde actieknaller The Transporter.

Hoofdrolspeler Jason Statham deed bijna alle stunts in de film zelf. Dat was niet helemaal zonder gevaar. Bij een van de explosies belandde een vonkje op zijn hoofd, waardoor zijn haar in brand vloog.

Opslaan

Over deze film

Titel

The Transporter

Premiere

2002

Regisseur

Louis Leterrier, Corey Yuen

Acteurs & Actrices

Jason Statham, Qi Shu, Matt Schulze, François Berléand, Ric Young

Scenario

Luc Besson, Robert Mark Kamen

Componist

Capucine Courau, Anne Delacour, Eric Ferret, Thomas Gastinel, Judith Guittier

Zender

Veronica

Genre

Film

Land

F/VS

Kijk via on demand

pathe

Pathé Thuis

Kijk