Niets is wat het lijkt

Geplaatst op 17 Mei, 19:20

Dat Jim Carrey niet alleen goed is voor gekkebekkentrekkerij heeft hij in 1998 bewezen. In The Truman show zet hij zijn rol zo serieus en ingetogen neer, dat je als kijker vanzelf medelijden met hem krijgt.  

Dat Jim Carrey met zijn rubberen gezicht veel komedies tot een succes weet te maken, is algemeen bekend. Dat hij ook met flair een ingetogen, bijna ontroerend karakter neer kan zetten, kwam in 1998 met The Truman Show als een totale verrassing.

The Truman Show

Als verzekeringsagent Truman Burbank leeft hij in The Truman show een ongestoord leven op het idyllische Seahaven-eiland. Hij heeft een lieve vrouw, aardige buren, een betrouwbare boezemvriend en het gaat er immer vredig aan toe. Dit is echter schijn.

Televisielamp

Want al voor zijn geboorte is Truman geadopteerd door een televisiestudio. Vanaf het moment dat hij in zijn wiegje lag, is hij 24 uur per dag gevolgd door vijfduizend camera’s: de grootste reallifesoap ooit. Miljoenen kijkers aanschouwen het onechte leven dat Truman leidt, zonder dat hij er erg in heeft. Totdat op een dag een televisielamp uit de lucht komt vallen. Vanaf dat moment gaan hem steeds meer dingen opvallen. Er volgt een aaneenschakeling van onthullingen die hem doen beseffen dat niets in zijn leven is zoals het lijkt.