This Is the End

3/5

This is the End: Bekende acteurs nemen zichzelf op de hak

RTL 8

RTL 8 

8 December 2018

 00:16 - 02:22

Een groep bekende Hollywoodacteurs moet in het huis van James Franco de apocalyps zien te overleven. 

Acteur James Franco geeft een groot feest bij hem thuis; al zijn beroemde vrienden zijn aanwezig.

This is the End

Dan is het natuurlijk een behoorlijke domper op de feestvreugde als het einde der tijden aanbreekt. Een groepje van zes vrienden (Seth Rogen, Jonah Hill, Jay Baruchel, Danny McBride, Craig Robinson en James Franco) verschanst zich in het huis en probeert samen de apocalyps te overleven.

Zelfspot

Het leuke aan deze doldwaze komedie is dat alle acteurs zichzelf spelen en daarmee zichzelf én Hollywood op de hak nemen. Het feestje bij James Franco thuis is volledig over de top. Iedereen is te aardig tegen elkaar, drinkt te veel... afijn, alle vooroordelen worden uitvergroot. Deze zelfspot werkt heel relativerend en verfrissend.

Komische dialogen

Regisseurs Evan Goldberg en Seth Rogen zijn al jaren bevriend en hebben een haarfijn gevoel voor humor. Ze werkten al samen in Knocked Up, Superbad, Pineapple Express en Bad Neighbours. Allemaal films die zich onderscheiden door de komische dialogen. 

Die zijn er volop in This is the End. Zeker nadat de apocalyps zich aandient in Los Angeles en de heren in het huis van Franco opgesloten zitten. Met allerlei subtiele verwijzingen naar hun eerdere films was het naderende einde van de wereld nog nooit zo leuk.

Opslaan

Over deze film

Titel

This Is the End

Premiere

2013

Regisseur

Seth Rogen, Evan Goldberg

Acteurs & Actrices

James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Jay Baruchel, Danny McBride

Zender

RTL 8

Genre

Film

Land

VS

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

pathe

Pathé Thuis

Kijk nu